Af Søren Pedersen
Vi har fået et nyt champagnehus hjem på vores vinlager. Lad mig blot fortælle ideerne bag, for det er der. Der er jo rigtig mange der importerer verdens bedste, og jeg tænker det et eller andet sted giver problemer, når man hver gang man kommunikerer har fundet endnu et verdens vidunder, der er en endnu større oplevelse end det der var på sidste mail.
Jeg er ikke rigtig Champagne-mand, men fik respekten for år tilbage da jeg fandt et champagnehus som passede til mig dengang. Det var personlige champagner, og hver cuvée havde sit eget udtryk, lidt som man oplever med vin. Det var en øjenåbner, i hvert fald for mig.
Stor smagning med god hvid Bourgogne - til prisen vel at mærke. Det er torsdag den 14. marts 17.30
Se mere her: Smagning: Jacques Bavard 14 marts - Events & smagninger - Wine Advisor
Som skrevet var jeg ikke den store champagne mand, og i min nye konstellation var planen egentlig at benytte andre danske importører, og helt selv gå uden om Champagne. Da jeg var hos en af mine samarbejdspartnere, der har et par vinforretninger i Europa. Han introducerede mig for Coquard-Bour. Nu ligger jeg mig fladt ned og kommer med min historie, og om hvad der for mig er vigtigt at importere champagne.
1. Der skal være en GOD entry champagne der kan sælges til fornuftig pris. Den skal være pænt udstyret, have lidt gang i boblerne, god duft, og så skal den kunne holde til at stå et par dage i køleskabet med prop i, og stadig kunne drikkes. Coquard-Bour opfylder alle disse kriterier.
2. Der skal være flere champagner, gerne både blanc de blanc og/eller blanc de noir, og gerne vintage med alder, og smagen skal differentiere sig markant fra ENTRY champagnen. Coquard-Bour opfylder alle disse kriterier.
3. Producenten skal være ejer af sine marker, ikke være for stor, og være ærlige mennesker. Samtidig skal der naturligvis være en fælles forståelse for afsætning og salg, da vi naturligvis arbejder langsigtet og sigter efter lange relationer. Coquard-Bour opfylder alle disse kriterier.
Vi har 3 cuvéer jeg vil anbefale, og du får -10% ved at indtaste rabatkoden Champ10.
(Udløber den 14. marts 2024)
Champagne cuvée tradition NV til 248,- kr.
Dejlig livlig god duftende champagne, virkelig godt til prisen, et glas der giver lyst til endnu et. 25% chardonnay, 25% pinot noire 25% pinot menuieur samt 25% af saften (champagnen) fra vintagevinen. Se mere her: Champagne Coquard-Bour, Brut Tradition - Bobler - Wine Advisor
Champagne Blanc de Noire NV 325,- kr.
Blanc de noir giver ikke altid de største champagner, med Cote Barre laver nogle af de bedste, her er det 3 årgange gammet før det sættes på markedet. Pinot Noir (85%), og Pinot Menieur(15%). Se anmeldesen fra dygtige Frederik Kreutzer og den gode score til prisen.
Se mere her: Champagne Coquard-Bour, Brut Blanc de Noirs - Bobler - Wine Advisor
Champagne Vintage 2011 til 450,- kr.
Klassechampagne. Moden lækker lang duft vellavet og helt nuik til prisen. Flot på over 12 år gammel champagne stadig holder så flot, en mad champagne der stadig har syre og stil ren, meget godt køb 100% chardonnay.
Se mere her: Champagne Coquard-Bour, Vintage 2011 - Bobler - Wine Advisor
Info ganske kort
Coquard-Bour ligger i Cote de Barr som er det sydligste champagne. Området blev først indlemmet i Champagne i 90érne. Man er specielt gode til Pinot Menieur i området, men Coquard-Bour har et mikroklima der går at chardonnay er unik netop hos dem.
Vingården ligger perfekt mellem stejle bjergskråninger. Undergrunden er lerkalksten, og bidrager til de ret gode forhold for druer til Champagne produktion.
På toppen af disse bjergskråninger ligger byen Spoy. Her huserer Sophie og Francis de repræsenterer en stor økologisk interesse for flora og fauna og lever fantastisk i dette mikroterroir. Et godt eksempel på biodiversitet, som bevares ved at tilpasse miljøvenlige landbrugsmetoder. Sophie og Francis anvender kun disse på deres vingård, hvor alt er back to nature, uden det kammer over.
Sophie og Francis har engagement i at bevare terroiret og udvikle deres del af historie på den famile ejede vingård. 12- 15 km fra Spoy ligger cistercienserklosteret Clairvaux, der blev grundlagt i det tolvte århundrede af St. Bernard. Det var munkene, der først arbejdede med vinstokke, de skabte steder til presning og opbevaring af afgrøder.
Sophie er født sidst i 70 erne. Hendes far Guy brugte alle pengene, familien købte en af de første hydrauliske druepressere. Han pressede druer for flere af områdets bønder, hvilket var et led i at få kvaliteten op. Langsomt blev produktet bedre og bedre, og det endte så lykkeligt at området blev indlemmet i Champagne i 90' erne. Guy havde samtidig langsomt købt marker, således familien står stærkt i dag. De producerer mere champagne end de kan sælge og leverer og laver champagne bla for nogle af de internationale brands som MUMM, Charles Heidsieck og Nicolas Feuillatte, og Möet & Chandon
Det er lækker frisk og eksklusiv champagne, uanset hvilken cuvée du vælger.